Met dit nieuwe product ziet jouw startup er nóg beter uit

Het verhaal

Tankstation de Pam bestaat iets meer dan een halve eeuw. Toen we dat realiseerden vonden we dat er iets legendarisch gebeuren moest.

Al ruim vijfendertig jaar staat er in ons tankstation een glazen pot met gekleurde kauwgomballen op de toonbank. Hendrik Bakker is daar ooit mee begonnen. Menig oudere klant heeft daar ooit zijn kleine handjes voor het eerst in gestoken, en doet dat nog steeds. Soms verteld een ouder aan zijn kind dat hij vroeger ook voor een hand vol kauwgomballen uit de auto kwam. Mooi om te zien dat die boom van een kerel, ooit met zijn kruintje net boven de balie uitstekend, nu bijna zijn hand niet meer in de pot krijgt. Tja, tijden veranderen hè maar die kauwgomballen zijn gebleven. Het gebeurde regelmatig dat de inhoud over de vloer belande nadat de kleine eerst een douche van kauwgomballen kreeg. Ouders die na het afrekenen al in de auto zaten, weer terug konden lopen voor een paar kauwgomballen voor de kleine in de auto. Soms in de stromende regen! Als er noodgedwongen andere snoep in de pot zit, omdat de kauwgomballen op zijn, hebben we de kinderen en hun ouders flink overstuur. De kauwgomballen traditie houden we dus maar in ere. Op de vreemdste plaatsen kom je de kauwgomballen of de restanten ervan tegen. Op ons terrein vind je overal uitgespuwde kauwgom. Echt een dagelijkse taak om tientallen stukken kauwgom van de straat te schrapen maar goed het hoort bij de traditie. In onze autostofzuiger zitten wekelijks tientallen kauwgomballen. Komisch geluid als je de kauwgomballen door de stofzuigerslang hoort ratelen. Er kwam eens een diaken van een kerk aan de balie die vertelde dat hij vier kauwgomballen in de collectezak had gevonden. Hij had de zaterdagavond ervoor met zijn zoontje getankt. De mix van kauwgomballen, brandstof en auto’s bracht ons op het idee om een 'rally' te organiseren.

Enthousiast geworden door dit verhaal? Download hieronder het Handboek of meld je aan!

Bekijken

Een content titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.