Vragen Roadtrip Challenge

Wat kan ik van de route verwachten?

De route van de Roadtrip Challenge is altijd anders. Het ene moment sta je tot je enkels vast in de blubber en het andere moment moet je samen met je team een paar schapen van de weg jagen op een dijk weggetje. Snelwegen zijn tijdens de rally verboden terrein. We proberen de route altijd zo duidelijk mogelijk uit te stippelen. Tips zijn natuurlijk altijd welkom.

Wat zijn de te winnen prijzen?

  • De 1e prijs is de felbegeerde Kauwgombalcup gevuld met kauwgomballen en een geldbedrag van €300,-.
  • De 2e prijs is een kleine Kauwgombalcup gevuld met kauwgomballen.
  • De 3e prijs is een troost prijsje.
  • Orginaliteits prijs: Degene met de orgineelst gepimpte auto wint deze prijs.

Uit hoeveel personen mag ons team bestaan?

Elk team moet minimaal uit twee personen bestaan, een driver en een navigator. Maximaal mag het team bestaan uit het aantal toelaatbare zitplaatsen in de auto. Dus geen afrikaanse toestanden.

Mogen er ook kinderen deel nemen?

Ja, maar hier heeft de organisatie het volgende over besloten; er moeten minimaal twee volwassenen mee waarvan één daarvan twee jaar in bezit is van een rijbewijs. En de minimumleeftijd om mee te mogen doen is 12 jaar.

Wat als ons team met pech komt te staan?

Dat is heel jammer. Wees daar op voorbereid. Andere deelnemers zijn niet verplicht om te helpen maar we doen wel een beroep op de hulpvaardigheid van alle deelnemers. Het gaat immers nie om tijd. Lukt het niet om met behulp van mededeelnmers weer op de weg te komen dan moet er toch een beroep op de ANWB of een andere hulpdienst gedaan worden. De organisatie is niet verantwoordelijk voor repatriëring. Wel is het verplicht om de organistie op de hoogte te stellen. De organisatie rijdt met een bezemwagen mee met de rally. Mocht je dus echt niet verder kunnen zorgen we ervoor dat je zo goed mogelijk bijvoorbeeld met de trein of bus weer terug kan. De kosten van de terugreis zijn voor eigen rekening.

Gaat mijn verzekering moeilijk doen als ik aan de rally deel neem?

Dat kan. Misschien 'gooien' ze je er direct uit. Nee hoor, de meeste verzekeringsmaatschappijen doen niet moeilijk als je uitlegt wat de Kauwgombalcup inhoud en dat het niet gaat om een ' off the road rally'. We raden in ieder geval wel aan om het aan je verzekering te melden. Je kunt bijvoorbeeld verwijzen naar deze website.

Mogen we de kauwgombalcup houden als we winnen?

Nee, helaas pindakaas. De kauwgombalcup is een wisseltroffee. De winnaar mag de Cup op de schoorsteen houden tot de volgende editie. Zo is het een uitdaging om de cup te verdedigen tijdens de volgende rally. Het winnende team mag gratis mee doen aan de volgende editie.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Heel simpel. Lees het handboek goed door, als je dan nog enthousiast bent vul je het online aanmeldformulier in. De organisatie checkt vervolgens de gegevens. Binnen 24 uur ontvang je van ons een bevesting van deelname en krijg je z.s.m. het startnummer thuisgestuurd. Aanmelden:

Zit de overnachting bij het inschrijfgeld inbegrepen?

Nee, overnachtingen zijn niet bij het inschrijfgeld inbegrepen. Elke dag eindigen alle deelnemers op dezelfde finishplaats. Het is immers de ultieme belevenis om de dagelijkse roadtrip met andere deelnemers af te sluiten en de ervaringen van de opdrachten te delen. Het is mogelijk om vlak in de buurt van de finishplaats een overnachting te boeken. Alle voorzieningen die je daarvoor nodig denkt te hebben regel je helemaal zelf. Slapen kan in de auto, caravan, camper of in een tentje. Maar als je liever in een hotelletje met 0,5 of 7 sterren wilt overnachten is dat natuurlijk ook prima. Is het een huwelijksreis? Reserveer dan een bruidssuite onderweg. Het is helemaal aan jezelf. Lees meer over de overnachting:

wat zit er bij het inschrijfgeld inbegrepen?

Ten eerste ontvang je het rally-deelnemers-pakket waaronder een rallyschild en deurstickers met het startnummer. Het rallyschild is uiteraard het ultieme souvenir van deelname. Het belangrijkste is natuurlijk een route met 500 kilometer avontuur, de opdrachten, de contacten met andere deelnemers en misschien valt jouw team wel in de prijzen.