Ons verhaal

Een mix van kauwgomballen, brandstof en auto’s! Lees hier het ontstaan van de Kauwgombalcup.

Historie

Aan de Urkerweg, één van de centrale toegangswegen van Urk, staat een tankstation. In 1963 begon mijn opa Hendrik Bakker hier met het verkopen van PAM brandstof bij zijn Austin garage. Mijn opa kreeg hierdoor de bijnaam 'Hendrik van de Pam'. Mijn vader Hessel Bakker, zoon van Hendrik, heeft hem gekregen en ik heb deze bijnaam ook gekregen.  Tankstation de Pam is een familie bedrijf en word nu gerund door mijn oom en mijn vader.

Ontstaan

Er staat al jaren een glazen pot met gekleurde kauwgomballen op de toonbank van het tankstation. Mijn opa is hier ooit mee begonnen en dit is altijd zo gebleven. In en om het tankstation is alles anders maar die kauwgomballen zijn gebleven. Toen het tankstation 50 jaar bestond moest dat natuurlijk gevierd worden. Maar hoe? De mix van kauwgomballen, brandstof en auto’s bracht mijn vader op het idee om een autorally te organiseren. De ''Kauwgombalcup''.

Kauwgombalcup

De Kauwgombalcup is gelijk vanaf de eerste editie in 2015 opgepakt door mij samen met, toen nog mijn vriendin, nu mijn vrouw Shifrah. Na de tweede editie in 2016 ben ik ermee naar de Kamer van Koophandel gegaan en is het in 2017 een officieel bedrijf geworden. We zijn onze activiteiten gaan uitbreiden en organiseren nu meerdere autorally's in Nederland en buitenland. We organiseren ook autorally's op maat voor groepen en bedrijven.

- Kees Bakker (23) -