FAQ Toffee Race

Wat kan ik van de route verwachten?

De route van De Toffee Race is altijd anders. Het ene moment sta je tot je enkels vast in de blubber en het andere moment moet je samen met je team een paar schapen van de weg jagen op een dijk weggetje. Snelwegen zijn tijdens de rally verboden terrein. We proberen de route altijd zo duidelijk mogelijk uit te stippelen. Tips zijn natuurlijk altijd welkom.

Wat zijn de te winnen prijzen?

  • De 1e prijs is de sublieme Toffee Trofee gevuld met toffees!
  • De 2e prijs 
  • De 3e prijs 
  • Orginaliteits prijs: Degene met de orgineelst gepimpte auto wint deze prijs.

Uit hoeveel personen mag ons team bestaan?

Elk team moet minimaal uit twee personen bestaan, een driver en een navigator. Maximaal mag het team bestaan uit het aantal toelaatbare zitplaatsen in de auto. Dus geen afrikaanse toestanden.

Wat als ons team met pech komt te staan?

Dat is heel jammer. Wees daar op voorbereid. Andere deelnemers zijn niet verplicht om te helpen maar we doen wel een beroep op de hulpvaardigheid van alle deelnemers. Het gaat immers nie om tijd. Lukt het niet om met behulp van mededeelnmers weer op de weg te komen dan moet er toch een beroep op de ANWB of een andere hulpdienst gedaan worden. De organisatie is niet verantwoordelijk voor repatriëring. Wel is het verplicht om de organistie op de hoogte te stellen. De organisatie rijdt met een bezemwagen mee met de rally. Mocht je dus echt niet verder kunnen zorgen we ervoor dat je zo goed mogelijk bijvoorbeeld met de trein of bus weer terug kan. De kosten van de terugreis zijn voor eigen rekening.

Gaat mijn verzekering moeilijk doen als ik aan de rally deel neem?

Dat kan. Misschien 'gooien' ze je er direct uit. Nee hoor, de meeste verzekeringsmaatschappijen doen niet moeilijk als je uitlegt wat de Kauwgombalcup inhoud en dat het niet gaat om een ' off the road rally' gaat. We raden in ieder geval wel aan om het aan je verzekering te melden. Je kunt bijvoorbeeld verwijzen naar deze website.

Ik heb net mijn rijbewijs gehaald, mag ik mee doen?

Ja, natuurlijk waarom niet. Geweldige kans om je rijervaring een boost te geven! Staat mooi op je rijbewijs cv. Hier heeft de organisatie wel het volgende over besloten: Heb je pas net je rijbewijs gehaald mag je team alleen bestaan uit deelnemers die 18 jaar of ouder zijn.

Met wat voor auto mag ik meedoen aan de rally?

De Toffee Race is een instap rally voor iedereen die graag een rally wil ervaren zonder daar te veel moeite voor te hoeven doen. Je mag dus ook mee doen met elke auto die je kunt vinden. Zolang die maar voldoet aan de eisen. (Zie het handboek voor de eisen.)

Mogen we de Toffee Trofee houden als we winnen?

Nee. De Toffee Trofee is net als de Kauwgombalcup een wisselbeker. Als je dus wint moet je je titel bij de volgende editie verdedigen om de Trofee te behouden. Wel mag je als je wint gratis deelnemen aan de volgende editie.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Heel simpel. Lees het handboek goed door, als je dan nog enthousiast bent vul je het online aanmeldformulier in. De organisatie checkt vervolgens de gegevens. Binnen 24 uur ontvang je van ons een bevesting van deelname. Aanmelden:

wat zit er bij het inschrijfgeld inbegrepen?

Ten eerste ontvang je het rally-deelnemers-pakket waaronder een rallyschild en deurstickers met het startnummer. Het rallyschild is uiteraard het ultieme souvenir van deelname. Het belangrijkste is natuurlijk een route met veel avontuur, de opdrachten, de contacten met andere deelnemers en misschien valt jouw team wel in de prijzen.