Historie

In 1963 werden de eerste liters brandstof verkocht aan de Urkerweg 1. Hendrik Bakker begon samen met een broer een klein stationnetje van het merk PAM. Tankstation de Pam is gevestigd aan de Urkerweg. Het zijn één van de oudste wegen en kanalen die net na de oorlog zijn aangelegd. Het was de tijd van de 'polderpioniers'.

Hendrik Bakker was ook zo'n pionier. Hij nam de pas gebouwde schuur en woning over van een aannemer en, begon er een Austin autogarage en een PAM tankstation. In 1963 werden de eerste liters brandstof verkocht aan de Urkerweg 1.

Hierdoor kreeg Hendrik al snel de bijnaam ‘Hendrik van de Pam’. Tien jaar later in 1973 werd het station verplaatst naar de huidige locatie, parallel aan de Urkerweg. De PAM pompen werden vervangen door Mobil met de beroemde ronde pompen. In 1981 kwam er wederom een ander merk voor in de plaats, namelijk Desgee met de oranje kleuren. Vervolgens nam Demarol het in 1993 over van Desgee. Tenslotte werd het in 1995 een Gulfstation tot vandaag de dag.

Tankstation de Pam is een familiebedrijf en word nu gerund door Jan en Hessel Bakker. Particulieren en bedrijven kunnen al een halve eeuw bij ons terecht voor alle brandstoffen, auto onderhoudsproducten, food en non-food producten en autowassen.

© Kauwgombalcup